اخیرا بحثی داشتم با یکی از دوستانم که تاکید داشت برم و در “شرکت بازاریابی شبکه ای” اونها عضو بشم و به نوعی زیر مجموعه ایشون باشم. دیگه وقتش بود! وقت این بود که نتایج تحقیقاتم در این زمینه را بهش بگم و اینکه خودم آگاه شدم وظیفه میدونستم تا اون را هم آگاه کنم.
در ادامه چکیده این نکات را که از جانب بنده مطرح شد میتونید بخونید:
میدونم توی این جلسات و گفتگوها دقیقا چه چیزهایی و به چه نحوی مطرح میشه و میدونم که بازاریابی شبکه ای را از شرکت های هرمی جدا میدونن خودشون
چند وقتیه این طرح مطرح شده و خیلی از دوستان دیگرم هم از شرکت هایی نظیر ——- به سراغم اومدن برای پرزنت و با افراد زیادی در این مورد تبادل نظر داشتم و شیوه کارشون را هم یادگرفتم! اما به هیچکدوم از این شرکت ها وارد نشدم
موقعیت شما رادرک میکنم. ما همه دنبال کسب روزی هستیم تا به زندگیمون رونق بدیم. و این یک اشکالی به وجود میاره گاها. اینکه باعث میشه احساسی (یا هوسی) بشیم وتصمیم بگیریم. چرا که شگرد فروش محصول یا شگرد فروش فکر(مخصوصا در این گونه کارها) احساسی کردن شخص هست براساس “خواسته ها”ی افراد. مثلا خانه با فلان امکانات در آینده بخری، تو آدم موفقی هستی، تو حق زندگی داری و باید خوب زندگی کنی، تو میتونی ماهی فلان تومن درآمد داشته باشی(و فلانی را هم مثال میزنن که اینقدر درآمد داره از شرکت ما!!!)
بنده کار بازاریابی را از—— با بازاریابی برای ————- شروع کردم. حدود 9 سال هست که توی حوزه رسانه فعالم. عکاسی، خبرنگاری، تبلیغات و بازاریابی تدریس میکنم. اینها را گفتم برای اینکه بدونی یک شخص بی تجربه و بی سواد در این حوزه نیستم. هزینه های زیادی کردم. توی این مسیر آدمهای زیادی را شناختم و تجربیات زیادی کسب کردم
با این مطالب بریم سراغ شرکت بازاریابی شبکه ای. میگن کار ما قانون شده! اینها فقط از وزارت صنعت مجوز دارن- یعنی مصوبه دولت هست- قانون چیزیه که مجلس تصویب کنه- مجلس تا اونجایی که من تحقیق کردم چیزی را با این شیوه کاری که اینا دارن اصلا تصویب نکرده! ما قانون داریم برای بازاریابی اما اینطوره که مثلا من برای فلان شرکت محصول مشخصی را به مشتری مشخص میفروشم وشرکت به من مستقیم 10 درصد سود میده- تمام- مجوز اینها هم همینطوره- اما درکارشون که وارد میشی بر خلاف این مجوز شیوه پورسانت هرمی را مطرح میکنن به طوری که تو از زیر مجموعه هات هم پورسانت بگیری برای چیزی که اونها فروختن و تو هیچکاری این وسط نکردی- توجیه میکنن (کاری که امروزه برای همه ما باب شده تا به کار خطای خودمون ادامه بدیم)
یک شیوه توجیه اینه که ما آموزش میدیم و زکات علم هم که نشر اون هست! اینکه باید هزینه این آموزش را هم از بازاربانمون بگیرم!- این اولا شیوه هزینه گرفتن نیست. دوما زکات هر علمی نشر اون نیست! مثلا یک دزد بیاد بگه من راهکارهای دزدی را یاد میدم و پول میگیرم!!! و توجیهات دیگه لیستش را بیار من برات عقلی پاسخ میدم نه حتی صرفا اعتقادی.
میگن فلان مراجع تایید کردن- کدوم مرجع تایید کرده آخه. سند بیارن. بازهم خلط بحث میکنن. مراجع دقیقا این راگفتن که پورسانتی که مستقیم یک بازاریاب با فروش یک محصول مشخص به مشتری مشخص دریافت میکنه صحیح است- ما چیزی داریم به اسم “اکل مال بالباطل” که همین نکته کامل شیوه پورسانتی از زیر مجموعه را بالکل حرام میکنه – تمام. اینها توجیهات میکنن. مثل این میمونه من از یک روایت از امام باقر(ع) که هیچ اشاره ای به قمه زنی نشده بیام بگم که قمه زنی حلاله! و حتی مورد تاکید هست. نه برادر من قمه زنی در هیچ روایتی مورد تاکید نیست و اشتباهه مخصوصا در شرایط فعلی جامعه و در هیچکدوم از روایات صریحا در مورد قمه زنی چیزی نداریم.
با خودت میگی اینا پس چطوری الان دارن کار میکنن؟! موسسه ای نظیر — چطوری کار میکرد؟! —- چطوری کار میکرد و حتی در رسانه ها مسوولان میگفتن این موسسه مجوز نداره و قانونی نیست اما بازهم باز بود و مردم هم درش سرمایه گذاری میکردن!!! و امثال اینها…
++ عذر میخوام که وقتت را گرفتم اما دوست داشتم این متن را به صورت کامل با توضیحات برات بنویسم. کارآفرینان و ثروتمندان بزرگ جهان(که چندوقتی هست برای یک کاری دارم روشون تحقیق میکنم) هیچکدومشون از این راه به ثروت نرسیدن- در ایران کسایی مثل برزگر یا عظیم زاده هم همینطور- با اینکه یتیم بودن و درشرایط سخت با بدهی بالا اما مهره های شطرنج کسی نشدن- این طور شرکت ها افراد را استسمار میکنن تا بشن مهره هاشون تا فقط سردسته ها و بالایی ها به سود مناسب برسن- با شیوه های مختلف مثل شو های تجاری و جلسه های آنچنانی هم به خودشون مثلا کلاس میدن.
نباید احساسی شد و باید نشست، فکر کرد و خود آدم مدیریت کارشو دست بگیره و یا علی بگه